YKSITYISKOHTAISIA PAINEVALUJA ALUMIINISTA JA SINKISTÄ

KM-Valu on erikoistunut alumiinin ja sinkin valamiseen. Valamme kappaletavaraa myös hyvin erilaisille aloille, kuten: rakennus-, elektroniikka-, auto- ja puolustusteollisuuteen. Useimpien asiakkaiden kanssa meillä on takana jo pitkä yhteistyö. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, jotta voimme tarjota parasta mahdollista laatua asiakkaillemme.

Yleistä alumiinista:

Alumiini (Al) on kaikin puolin mielenkiintoinen metalli, jonka käyttömahdollisuudet ovat lähes rajoittamattomat. Alumiinin etuja ovat mm.

- erinomainen muokattavuus
- pieniominaispaino
- lujuus
- ulkonäkö
- kierrätettävyys

Alumiinia on maakerroksessa 8%. Kuitenkaan se ei esiinny maaperässä puhtaana metallina, vaan metallioksidina, sitoutuneena yleensä saveen tai kiveen. Alumiinin tuotantoa ei Suomessa ole, joten kaikki Suomen alumiini on joko tuotua tai kierrätettyä.

Yleistä sinkistä:

Sinkki (Zn) on alkuaine, joka on huoneenlämmössä haurasta ja kiteistä, mutta lämmetessään muuttuu taipuisaksi ja pulverimaiseksi. Kiinteänä sinkki on kiiltävää ja sinertävän valkoista.

Sinkki on maailman neljänneksi käytetyin metalli. Sinkkiä käytetään paljon painevalussa, jolloin sulaa sinkkiä syötetään suurella paineella teräksestä valmistettuun muottiin, jonne se jähmettyy. Painevalettuja osia käytetään mm. autoissa.

Raaka-aineet:

Painevalun raaka-aineina käytämme seuraavia valuseoksia:

AlSi 12 Mg (EN AC-44100)
AlSi 10 Mg (EN AC-43400)
AlSi 9 Mg (EN AC-46000)
Sinkki (EN1774)