Laatu

KM-Valu on ISO 9001:2008 laatusertifioitu yritys.

Toimintaperiaatteemme on varmistaa asiakkaillemme laaduntuottokyky kehittämällä jatkuvasti prosessejamme, valmistuksen jalostusastetta ja sähköisiä tiedonhallintajärjestelmiämme sekä kouluttamalla henkilöstöämme.

Haluamme kehittyä ja kasvaa asiakkaidemme mukana, ja toimittaa korkealaatuisia alumiini- ja sinkkituotteita vaativille asiakkaille.

Yleistä alumiinista:

Alumiini (Al) on kaikin puolin mielenkiintoinen metalli, jonka käyttömahdollisuudet ovat lähes rajoittamattomat. Alumiinin etuja ovat mm.

- erinomainen muokattavuus
- pieniominaispaino
- lujuus
- ulkonäkö
- kierrätettävyys

Alumiinia on maakerroksessa 8%. Kuitenkaan se ei esiinny maaperässä puhtaana metallina, vaan metallioksidina, sitoutuneena yleensä saveen tai kiveen. Alumiinin tuotantoa ei Suomessa ole, joten kaikki Suomen alumiini on joko tuotua tai kierrätettyä.

Yleistä sinkistä:

Sinkki (Zn) on alkuaine, joka on huoneenlämmössä haurasta ja kiteistä, mutta lämmetessään muuttuu taipuisaksi ja pulverimaiseksi. Kiinteänä sinkki on kiiltävää ja sinertävän valkoista.

Sinkki on maailman neljänneksi käytetyin metalli. Sinkkiä käytetään paljon painevalussa, jolloin sulaa sinkkiä syötetään suurella paineella teräksestä valmistettuun muottiin, jonne se jähmettyy. Painevalettuja osia käytetään mm. autoissa.Raaka-aineet:

Painevalun raaka-aineina käytämme seuraavia valuseoksia:

AlSi 12 Mg (EN AC-44100)
AlSi 10 Mg (EN AC-43400)
AlSi 9 Mg (EN AC-46000)
Sinkki (EN1774)